Epätavallisia urheilulajeja

Suomessa harrastetaan mitä ihmeellisimpiä urheilulajeja. Maailmalla pyöritellään välillä päätä, että mitä ihmettä ne suomalaiset ovat taas keksineet.

Pahin, ja samalla myös todella ihana laji, on saunominen. Se on kestävyyslaji, joka vaatii todella kovaa kestävyyttä ja hyvää kuntoa. Suomessa on järjestetty Saunomisen MM-kisoja joka vuosi 1999-2010. Kisat ovat lähtöisin Heinolasta. Kisan voittaa se, joka pystyy istumaan saunassa kauemmin kuin muut, heittäen koko ajan lisää löylyä. Se on siksi pahin laji, koska vuonna 2010 venäläinen osallistuja kuoli ja suomalainen loukkaantui todella vakavasti. Se oli viimeinen kerta, kun kilpailuja järjestettiin, mutta silti sitä vielä harrastetaan, tosin varovaisemmin kuin aikaisemmin.

Toinen outo laji on eukonkanto. Siinä tarvitsee olla notkea, nopea ja voimakas. Urheilu perustuu naisen kantamiseen juoksuradan läpi, jossa on erilaisia esteitä ja myös metrin syvyinen vesieste. Lisäksi pitää ylittää kaksi aitaa. Nopein voittaa kisan. Lajista on järjestetty myös MM-kisoja vuodesta 1992 alkaen. Suomi on pärjännyt hyvin, mutta eniten ovat voittaneet virolaiset.

Saappaanheitto on kuin kiekkoa heittäisi, mutta kevyempää. Kyllä se saapaskin lentää kauas, kun tekniikan osaa oikein. Saappaanheitossa on naisille ja miehille eri ehdot siten, että miehet heittävät saapasta, joka on kokoa 43 ja naiset kokoa 38. Aluksi kaikki heittävät kolme heittoa ja sen jälkeen 12 parasta heittävät kolme lisäheittoa. Kisan voittaa pisimmän heiton heittänyt kilpailija.