Erilaisia urheilulajeja aloitteleville ja kokeneille urheilijoille

Olit sitten vasta urheilu-urasi aloittanut tai jo pidempään harrastanut liikkuja, vaihtelu virkistää aina. Sen sijaan, että keskittyisi sataprosenttisesti vain yhteen liikuntalajiin, on kehon ja mielen kannalta parempi panostaa monipuolisuuteen. Tässä artikkelissa käsittelemmekin muutamia hyviä urheilulajeja ja niiden harrastamisen vaikutuksia keholle ja mielelle. Muistivihko esiin, saatat saada loistavia ideoita omaan arkeen!

Kaikista helpoimmat urheiluharrastukset ovat varmasti kävely ja juoksu. Teoriassa et tarvitse muita välineitä kuin sopivat kengät ja säänmukaiset vaatteet, jotta kyseisistä lajeista saisi irti kaiken mahdollisen. Parasta kävelyssä ja juoksussa on, että tahdin määrität sinä itse. Lenkille voi lähteä milloin tahansa, ja siihen käytetty aika voi olla mitä tahansa minuutin ja monen tunnin väliltä.

Pyöräile itsesi hyväkuntoiseksi

Pyöräily tuntuu yleistyneen vuosi vuodelta, eikä mikään ihme. Pyörällä nimittäin pääsee paikasta toiseen hyvin vaivattomasti ja nopeasti, eikä varusteiden tarvitse olla kypärää ja yksivaihteista pyörää kummoisemmat. Esimerkiksi Helsingin kaupunki tarjoaa innokkaille pyöräilijöille mahdollisuuden käyttää kaupunkipyöriä, jotka huolletaan asiakkaiden puolesta. Pyöräily on myös oiva tapa kohottaa kuntoa, sillä se vahvistaa hurjasti keskivartalon ja jalkojen lihaksia.

Jos päätät kuitenkin hankkia oman pyörän, suosittelemme ehdottomasti Cykelkraft-nimistä laadukasta verkkokauppaa, josta voi kätevästi tilata esimerkiksi lisätarvikkeita, pyöräilyvaatteita ja toki myös itse pyöriä ja pyörän osia. Pyöräily on helppoa liikuntaa, joka sopii loistavasti myös aloitteleville urheilijoille ja esimerkiksi laihduttajille – se ei nimittäin kuluta jalkojen niveliä samalla tavalla kuin juoksu.

Hyödynnä kuntosalien tarjontaa

Kuntosalien määrä on kovassa kasvussa. Yhä useampi ihminen valitsee joukkueurheilulajien sijasta kuntosaliharrastuksen, jota voi toteuttaa vapaasti omien menojen ja tavoitteiden mukaan. Kuntosaleilla voi yleensä raudan nostamisen lisäksi myös osallistua ryhmäliikuntatunneille, hakata nyrkkeilysäkkiä ja vaikka juosta juoksumatolla. Jos sää on kamala tai lumikinokset ovat jo peittäneet maan, kuntosalille voi tulla myös polkemaan kuntopyörää.

Monilla kuntosaleilla on myös vapaaharjoittelutiloja, joissa voi käydä esimerkiksi venyttelemässä tai vaikka tanssimassa. Jos painojen nostaminen ei kiinnosta, vapaatiloihin voi tulla esimerkiksi tekemään kuntopiiriharjoitteita kehonpainolla. Kuntosalien tarkoitus on innostaa myös sellaisia ihmisiä urheilemaan, jotka eivät tavallisesti löydä arjen keskeltä aikaa osallistua yhteisiin pidempiin harjoituksiin. Ja mikä parasta, saliharrastuksen voi yhdistää helposti muihin lajeihin!