Kuinka voit tukea suosikkijoukkuettasi?

Fanitatko sinäkin jotain tiettyä urheilulajia ja omaa suosikkijoukkuettasi tai -pelaajaasi niin paljon, että haluaisit olla koko ajan mukana heidän peleissään ja seurata heitä kaikkialle? Et ole yksin, sillä aktiivisia faneja löytyy lajin kuin lajin parista miljoonittain ympäri maailman.

Jääkiekko Suomessa

Maailmalla yleisimmin fanitettu laji on varmaankin jalkapallo, jolla on lähes uskonnollinen asema esimerkiksi joissakin Etelä-Euroopan ja latinalaisen Amerikan maissa. Yllättäen kuitenkin, jos pelkkä fanien ja katselijoiden lukumäärä ratkaisisi, niin silloin vahva ehdokas maailman fanitetuimmaksi lajiksi voisi ollakin kriketti, joka on erityisen suosittua miljardin asukkaan Intiassa. Niin tai näin, maailmassa on lukuisia urheilulajeja ja niillä jokaisella on oma vankkumaton fanikuntansa.

Suomessa hyvin suosittu laji on tunnetusti jääkiekko, vaikka monet muutkin lajit ovat mukavasti nostaneet päätään. Näistä jalkapallon ohella voidaan mainita vaikkapa salibandy eli ”sähly” sekä Susijengin menestyksen siivittämänä myös koripallo.

Jääkiekon fanittaminen ja seuraaminen onkin nykyään helppoa internetin välityksellä, mutta jos todella haluat tukea suosikkijoukkuettasi, niin silloin sinun kannattaa ehdottomasti vilkaista Supporter’s Place -sivustoa. Sieltä löydät nimittäin erinomaisia vinkkejä suosikkitiimisi seuraamiseen erilaisten palveluiden avulla.

Mobiililaitteet ja sosiaalinen media

Nykyajan älylaitteet ovat tuoneet monen muun asian ohella myös urheilun seuraamisen kirjaimellisesti aivan käden ulottuville. Oman suosikkijoukkueen seuraaminen ja tukeminen onkin hyvin helppoa vaikkapa älypuhelimen kautta ja, mikäli itseä kiinnostaa sijoittaa pieni rahasumma oman joukkueen peleihin, niin sekin onnistuu aina tarvittaessa. Uudet sosiaalisen median palvelut on myös valjastettu tehokkaasti käyttöön, ja oman suosikkiurheilijan tai -tiimin tsemppaaminen on nyt helpompaa, kuin milloinkaan aikaisemmin. Suosikkipelaajat myös toisinaan vastailevat somen välityksellä suoraan faniensa kysymyksiin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan älylaitteiden, sosiaalisen median ja fanitoiminnan suhteen.