NHL

NHL on lyhenne sanoista National Hockey League. Se on ammattilaisliiga, jossa pelataan jääkiekkoa todella kovalla tasolla. NHL-liigaa pelataan sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Liiga on perustettu vuonna 1917, ja täyttää ensi vuonna huikeat 100 vuotta. Alun perin joukkueita oli mukana viisi, mutta nykyään joukkueita on jo 30. Alkuperäisistä joukkueista ei ole jäljellä enää kuin kaksi joukkuetta, Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs. Osa joukkueista, eli 23 joukkuetta, pelaa Yhdysvalloissa ja 7 Kanadassa. Liiga on jaettu erikseen neljään eri divisioonaan. NHL- joukkueilla on lisäksi AHL-liiga, joissa on pelaajareservejä ja siellä toimii myös nuorten pelaajien harjoitusjoukkueet.

Photo Works / Shutterstock.com

Photo Works / Shutterstock.com

NHL:stä puhuttaessa ensimmäisenä tulee kaikilla mieleen Teemu Selänne, joka kuuluu kaikkien aikojen parhaimpiin pelaajiin NHL:ssä. Teemu siirtyi vuonna 1992 Winnipeg Jetsiin. Tämän lisäksi hän on pelannut kolmessa eri NHL-joukkueessa. Myös tunnettu suomalainen NHL-pelaaja on Teppo Numminen, Kalevi Nummisen poika, joka itsekin pelasi ja valmensi aikoinaan.

NHL-sarjasta on julkaistu myös tietokonepelejä, jotka ovat olleet todella suosittuja heti ensimmäisen pelin ilmestyttyä. Viimeisin NHL 15 on todella huikeasti tehty videopeli, jossa on mukana kaikki se tieto mitä sarjasta tiedetään. Grafiikka on todella upeaa, kuin aitoa jääkiekkoa seuraisi. Pelin aitous on saatu toteutettua ihan viimeisen päälle hienosti. Jopa katsomopuoli on täydellinen, ja tunnelma on kuin oikeassa NHL-ottelussa.