Pyöräily

Pyöräily on mukava kuntoilumuoto. Sen harrastamiseen ei välttämättä tarvitse tuhansien eurojen varusteita, halutessaan riittää vaatimattomammatkin varusteet ilman vaihteita. Pyöräily on helppo oppia, ja kerran oppiessaan sen muistaa kyllä koko loppuiän. Tärkeintä on valita itselleen sopiva pyörä, liian isolla tai liian pienellä ei tee kuin hallaa itselleen. Ja toki pitää muistaa kypärä. Se suojaa päätä onnettomuuden sattuessa.

Pyöräilyä voi harrastaa liki ympäri vuoden. Talvikaudella pyörän voi varustaa nastarenkailla, mutta halutessaan toki voi pyöräilyä harrastaa vain kesäisin. Monet suosivat työmatkapyöräilyä, ja pyörällä on helppoa ja kätevää hoitaa myös lyhyet kaupunkiajot, sillä monesti pyörän saa helpoimmin parkkiin kuin auton.

Pyöräilyn parissa järjestetään myös monia kisoja, joista tunnetuimmat ovat erilaiset ympäriajot kuten esimerkiksi Tour de France. Myös ratapyöräily on hyvin suosittu laji. Monet tykkäävät myös retkipyöräilystä.

Monet ovat innostuneet myös sisäpyöräilystä nimeltä spinning, jota järjestetään monilla kuntosaleilla ympäri maailman. Se on erikoisvalmisteisen kuntopyörän päällä tapahtuvaa pyöräilyä, jossa poljetaan vauhdikkaan musiikin saattelemana vastuksia vaihdellen joko istuen tai seisoen.