Ryder Cup 2014

Historian neljäskymmenes Ryder Cup pelataan tänä vuonna 26.–28.9. Skotlannissa, jota yleisesti pidetään golfin syntysijana. Ryder Cup on maailman arvostetuin golf-kilpailu. Alkujaan kilpailussa olivat vastakkain Yhdysvallat sekä Iso-Britannian ja Irlannin yhdistetty joukkue, mutta vuodesta 1979 alkaen Yhdysvaltojen kilpakumppanina on ollut Eurooppa.

Koska Ryder Cup pelataan joka toinen vuosi, Yhdysvallat ja Eurooppa ovat ehtineet taistella voittopokaalista yhteensä jo 17 kertaa. Näistä Yhdysvallat on voittanut seitsemän ja Eurooppa yhdeksän kertaa. Kerran, vuonna 1989, kilpailu päättyi tasapeliin. Eurooppa onkin ollut voittajana jopa seitsemän kertaa viimeisimmissä yhdeksässä Ryder Cupissa ja selvinnyt voittajana myös kahdessa edellisessä kilpailussa. Yhdysvallat on onnistunut voittamaan kisan Euroopan kentillä viimeksi 21 vuotta sitten.

Euroopan oltua näinkin ylivoimainen viime vuosina on se tämän vuoden turnauksen ennakkosuosikki. Euroopalla on myös kotikenttäetu. Kuitenkin, vaikka Eurooppa voitti vuonna 2012, aloitti Yhdysvallat silloin kisan hyvin vahvasti, ja Eurooppa onnistui saamaan voiton vasta viimeisen päivän kaksinpeleissä. Mitä tahansa voi siis tapahtua tänä vuonna, mutta asiantuntijat, sivuilla kuten Betsafe, ovat aika vakuuttuneita siitä, että Eurooppa voittaa.

Euroopan joukkueen kapteenina toimii 46-vuotias irlantilainen Paul McGinley, joka oli varakapteenina myös kahdessa edellisessä turnauksessa. Yhdysvaltain kapteenina puolestaan on 65-vuotias, maineikkaan golf-uran tehnyt Tom Watson. Hän on vanhin Ryder Cupin historian aikana ollut kapteeni, ja on toiminut kapteenina myös vuonna 1993, jolloin Yhdysvallat voitti Euroopassa pelatun Ryder Cupin. Joukkueiden jäseniä ei ole vielä valittu, mutta siitä käydään jatkuvaa spekulaatiota. Osa pelaajista valitaan Euroopan joukkueeseen sen mukaan, miten he ovat sijoittuneet Eurooppa-kiertueen osakilpailuissa, ja osa maailmanlaajuisissa kisoissa sijoittumisen perusteella. Tällä hetkellä Eurooppa-kiertueen osakilpailussa eniten pisteitä kerännyt kärkikaksikko on Victor Dubuisson ja Jamie Donaldson. He löytyvät myös seitsemän parhaan paikalta maailmanlaajuisissa kisoissa (eurooppalaisista). Muita kärkinimiä kansainväliseltä listalta ovat Rory McIlroy ja Sergio Garcia. Yhdysvaltain joukkueen kasauksessa pelaajat saavat eniten pisteitä isoista otteluista, joita ovat Masters, U.S. Open, Open Championship ja PGA Championship. Pistelistan kärjessä ovat Bubba Watson, Jimmy Walker, Matt Kutchar ja Jordan Spieth. Kuitenkin, edellä mainituista otteluista ainoastaan Masters on käyty, joten sijoitus ehtii vielä muuttua.