Tunnetut tähtipelaajat

Maailman tunnetuimpiin pelaajiin kuuluu ehdottomasti portugalilainen jalkapallon huippu nimeltä Cristiano Ronaldo. Portugalin Madeirassa vuonna 1985 syntynyt jalkapallon ihmelapsi Ronaldo pelaa Real Madridissa vasempana laitahyökkääjänä, mutta taitaa pelaamisen myös oikealla laidalla sekä kärjessä. Ronaldon ura on ollut pitkä ja voitokas, sillä hän aloitti jalkapallon pelaamisen jo 8-vuotiaana ja uraan on mahtunut useita seuroja, kuten esimerkiksi CD Nacional, Manchester United ja Real Madrid, jonka riveissä hän pelaa edelleen.

Cristiano Ronaldoa kutsutaan jalkapallon ihmelapseksi, jonka jokainen jalkapalloseura haluaisi, mutta tämä pelaaja ei Ronaldon agentin mukaan ole kaupan ja pari vuotta sitten spekuloitu hintakin olisi mullistava, noin 400 miljoona euroa. Cristiano Ronaldo on jalkapallon peluun lisäksi myös taitava pokerinpelaaja, jota hän harrastaa vapaa-aikanaan.

Tennis on erittäin suosittu urheilulaji, josta löytyy useita suuria tähtiä, kuten naapurimaamme täällä Suomessakin hyvin tunnettu Björn Borg. Tennis on varhaishistorialtaan lähtöisin antiikin Kreikasta, josta Walter Clopton Wingfield kehitti oman versionsa vuonna 1873 ulkoilmajuhliensa ratoksi. Pelin suosio levisi ja pian tennistä pelattiin niin Englannissa kuin Yhdysvalloissa. Ensimmäiset tennisottelut legendaarisessa Wimbledonissa käytiin vuonna 1877, joka on tänä päivänä erittäin arvostettu ja vanhin tennisturnaus. Sveitsiläinen Roger Federer on yksi tennismaailman suuria tähtiä, joka niitti mainetta erityisesti 2000-luvulla. Federer aloitti tennisuransa erittäin nuorena, jo 8-vuotiaana ja on urallaan saavuttanut lukuisia ennätyksiä ja voittoja.

Uransa alkutaipaleella Roger Federer oli äkkipikainen ja taistelutahtoinen, mutta tämä muuttui pian määrätietoisuudeksi ja alkoi niittää voittoja. Hän saavutti läpimurtonsa vuonna 2004. Kaksinpelin ATP-turnausvoittoja Federerille on kertynyt kolmanneksi eniten, eli 88 kappaletta. Roger Federer on aktiivinen myös vapaa-aikanaan, sillä hän pelaa mielellään korttipelejä, kalastaa, harrastaa talvisia lajeja, kuten hiihtoa ja tietenkin pelaa PlayStation-pelejä. Musiikki on lähellä hänen sydäntään ja suosikkeja ovat muun muassa AC/DC ja Lenny Kravitz.

Koripallo on 1800-luvulla kehitetty palloilulaji, joka syntyi halusta keksiä uusi ja mielenkiintoinen sisätiloissa harjoiteltavissa oleva urheilulaji. Koripalloa ja sen sääntöjä hallitsee kansainvälinen koripalloliitto Fédération Internationale de Basketball Amateur, joka tunnetaaan yksinkertaisemmasta FIBA lyhenteestä. Koripalloa Yhdysvalloissa alkoi vuonna 1946 ohjata National Basketball Association, eli NBA, joka pitää sisällään tunnettuja Yhdysvaltalaisia koripallojoukkueita. NBA:n riveissä pelaavat maailman tunnetuimmat joukkueet ja koripallopelaajat, joita seurataan kaikkialla maailmassa.

Yksi näihin kuuluva on Kobe Bryant, jonka eksoottisen etunimen vanhemmat lainasivat ravintolan ruokalistalta. Bryant on ainoa pelaaja, joka on koko uransa ajan pelannut samassa seurassa, Los Angeles Lakersin riveissä. Bryant ilmoitti faneilleen viime vuonna lopettavansa pitkän urheilu-uransa keväällä 2016. Bryant syntyi vuonna 1978 Pennsylvaniassa ja oli kiinnostunut koripallosta jo kouluaikana pelaamalla lukion joukkueessa, jossa hän oli joukkueen ehdoton tähti. Kouluajan pelaaminen unohtui pian, kun Bryant löydettiin ja saatiin NBA:n riveihin, jossa hän saavutti useita kaikkien aikojen nuorimman pelaajan suorittamia ennätyksiä. Kobe Bryant on koripallon lisäksi innokas jalkapallon ystävä ja pelaa mielellään jalkapalloa vapaa-aikanaan. Muita kiinnostavia harrastuksia, joita hän mielellään kokeilisi ovat surffaaminen, laskuvarjohyppääminen tai hiihto.


Jääkiekko on yksi suomalaisten rakastetuimpia urheilulajeja, joka herättää suuria tunteita kaikkien jääkiekkofanien sydämissä. Jääkiekko on joukkuepeli, jonka juuret tulevat muun muassa jääpallosta ja maahockeysta. Peli on lähtöisin 1800-luvun Kanadasta, jossa jääkiekko kehittyi pikku hiljaa sellaiseksi kuin se on tänään. Jääkiekosta löytyy useita turnauksia, kuten esimerkiksi maailmanmestaruuskilpailut, Euro Hockey Tour ja NHL. Lisäksi jääkiekko sisältyy myös talviolympialajeihin. NHL on lajin ammattilaisliiga, jota pelataan Kanadassa ja Yhdysvalloissa, ja jonka riveistä löytyy useita tunnettuja jääkiekkopelaajia ympäri maailman. Yksi näistä on tšekkiläinen Jaromír Jágr, joka on yksi kuuluisimpia jääkiekkopelaajia maailmassa. Hän syntyi vuonna 1972 Kladnossa, Tšekkoslovakiassa ja pelaa NHL:ssä Florida Panthersin riveissä laitahyökkääjänä.


Jágrin ura jääkiekkoilijana saattoi lähteä alkuun jo 3-vuotiaana, kun hän sai ensimmäiset luistimensa. Erittäin pitkän jääkiekkoilijan uransa aikana hän pelannut useissa NHL-seuroissa, joista ensimmäinen oli Pittsburgh Penguins. Muita seuroja uran varrella ovat olleet muun muassa New York Rangers, Dallas Stars, Philadelphia Flyers, sekä nykyinen seura Florida Panthers. Jaromír Jágrilla on NHL:ssä useita ennätyksiä harteillaan, kuten esimerkiksi eniten voittomaaleja runkosarjassa tehnyt ja eniten pisteitä haalinut eurooppalainen pelaaja. Jágr on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä neljännellä sijalla ja hän pelaa pelinumerolla 68 muistoksi Prahan kevään 1968 poliittisille tapahtumille. Hänen parhaimmaksi maalikseen on kerrottu olevan vuoden 1992 maali Chigagon verkkoon. Hän on suuri tenniksen ystävä ja ihailee suuresti John McEnroeta, mutta myös jalkapallo on lähellä hänen sydäntään. Pedro Martinez on hänen suosikkiurheilijansa, jonka uraa Jágr on seurannut tiiviisti. Mainittakoon vielä, että hän tuli aikoinaan 90-luvulla tunnetuksi kuuluisasta takatukastaan, josta hän on sittemmin luopunut. Nyt kuitenkin kerrotaan, että takatukka kasvaa taas. Päivityksiä tukan kasvusta voi seurata Twitterissä.